Sider

mandag 11. august 2008

Håper det er ok jeg blogger deg...

DSCN1472   DSCN1518   DSCN1468

-Hei bestemor Gunda;0) Håper det er ok jeg blogger deg? Hm, blogg..? Vet du ikke hva det er..! Tja, det er mere som en dagbok. Her kan vi legge ut ting og tang fra hverdagen, tanker..Ting vi lager. Jeg bruker den mest til det da. Hadde du vært her på moder jord nå hadde nok du blogga om hekleoppskrifter og mat!

Jeg husker fra da jeg var lita og jeg fikk arve dine gamle ukeblader...Da kunne jeg lenge sitte og studere fine bilder og stilleben av forskjellige hobbytinger. Det var Familien og Hjemmet du abbonerte på og det var vel der jeg oppdaget at det var da flere som meg som likte å pynte... Idag er jeg faktisk så heldig at jeg selv kan levere ting til pressen og få betalt for det! Er det ikke moro bestemor ! Og det faktisk på grunn av deg... En drøm er gått i oppfyllelse og det er så herlig!

Ser du her over, midt på er det hekla sengeteppet du laga før du konfirmerte deg; det skulle jeg få! Slitt på kantene var det så jeg måtte klippe av de ytterste brikkene og noen av de har jeg brukt til å pynte på favoritt cardiganen min. Jeg er vel ikke den som fant opp dette men herlig er den,en favoritt og så er du lissom med meg og da;0)

DSCN1484   DSCN1492    DSCN1497 

Også disse vakre engelske dukene fikk jeg fra deg, du skulle vel egentlig kaste de da de var så slitt men jeg fikk ha de i dukkestua mi! Jeg tok de med meg på flyttelasset og jeg likegodt( Den i ramma er forresten en pute) Den over til høyre ble til etter at jeg hadde vært og besøkt en healer som mente jeg hadde så mye energi i meg at jeg burde begynne å male.Eller å slå på trommer...! Meg, trommer av alle ting så jeg prøvde meg på malinga, men det var ingenting for meg  utolmodig som jeg er. I frustrasjon tok jeg et stykke stoff jeg hadde fått fra deg, dyppa det i malinga for så å prese det på et grått jeans stoff...Vips, hadde jeg fixa et bilde..på min måte da. Kanskje burde jeg prøve å male igjen.. Er jo med en gjeng damer som driver å maler så sjansen er jo der, men lysten..?

DSCN1501   DSCN1480   DSCN0193

Tilslutt vil jeg vil jeg vise fram tre ting til jeg har fått av deg og som betyr mye for meg. Først har vi sølja som du kjøpte deg for den første kua du solgte, så korset du ga meg på dødsleiet ditt... Og koppen...Favorittkoppen med eføyen på, du elsket den jeg elsker den !

Takk kjære bestemor for alle gode minner og tid du ga meg og søskenene mine da jeg var liten, tid er det beste du kan gi til de små. Tid for kos , et eventyr og kanskje litt kakebaking og ikke minst å lage karameller! Herlige karameller med sukker, fløte og meierismør ;0) Kjenner lukta ennå...

30 kommentarer:

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

.... Vent litt .....*blunker vekk noen tårer* ..... skal bare ... kremt ....såh !

Dette var helt nydelig Gunda. Så flott å hedre og minnes din bestemor på denne måten. Dere må ha satt hverandre veldig høyt, det skinner igjennom av det du skriver. Og så herlig å kunne minnes henne med glede hver gang du ser på de tingene du har arvet, og som har så utrolig stor affeksjonsverdi for deg.

Et rørende men godt innlegg Gunda. Stor klem herfra.

Petunia sa...

Nydelig!
:)
Klem

Marie sa...

Eit av dei vakraste innlegga eg har sett og lese... Rørande...

~~Randi~~ sa...

Sitter her med klump i halsen. Nydelig, Gunda. Jeg som selv har så godt forhold til min farmor og har fått så mye vakkert av henne, skjønner helt presis hva dette betyr for deg. Takk for at du deler dette, et innlegg som gjør et rørende dypt inntrykk på meg. Takk:)

GAWO sa...

Jeg drømmer meg helt bort jeg. Til den tiden da din bestemor levde og du var sammen med henne. Du skriver så fint, ja som de andre over her sier: rørende.
Dette var et godt innlegg å lese.

Evami sa...

Sitter her med klumpen i halsen jeg nå... Så deilig å lese om ditt fantastiske forhold bestemoren din:)

Minner er en fanatastisk ting å ha med seg,hente fram gjemte skatter fra bak i hodet om en bestemor som var verdens beste:) Du er også heldig som har så mange ting du har arvet etter henne,de bringer minnene enda fortere fram:) Affeskjonsverdien er den beste verdien en ting kan ha:)

Tusen takk for at du delte dette med meg og bringte fram en liten tåre i øyekroken min og en klump i halsen og noen gode minner om mine egne besteforeldre:) Klem Eva

Alex sa...

Heia :)

Så flott innlegg. Ja disse feriene er nesten ...hva skal man si..oppskrytt.
Takk for smser .
Vi må finne på noe snart :)

Litt av Mitt sa...

Jeg må bare henge meg på beundrerskaren her :0) Så heldig du er som har alle disse minnene! Og at du har tatt vare på ting helt fra lekestuetiden er bare fantastisk! Nydelig innlegg!!
Jeg må også få takke for tipset du ga meg, nå kan jeg prøve meg frem litt :0)

Anemone sa...

Flotte minner om det som virker til å ha vært en flott og kreativ dame.
Og noen må jo du også ha arvet din kreativitet ifra, og nå skjønner en da hvor den kommer fra. deilige minner å ha Gunda, både i rammer og i hjerte. Og klart er kun fast leser her inne, ikke tvil i min sjel.

Petunia maser vi på, hun skal bare bli med. Men nå må jeg svare på Ida sin mail, ikke rukket det ennå jeg..., selv om jeg leste den tidlig i dg morres.

Nilla sa...

Du å du Gundam. For et fint innlegg:)

Så godt med sånne minner og så flott at du har arvet så fine ting av henne!!!!

Vi må huske sånne ting slik at vi å kan bli gode bestemødre:))

Lyst på livet sa...

Jeg føyer meg inn i rekken, blunker bort noen tårer og syns dette var et aldeles nyydelig innlegg!

Klem Torunn

Miamor sa...

Blir målløs jeg da....VAKKERT!!!

Svenskklem fra meg

Anemone sa...

Dø nå ikke av det boblende bilde da :-(( og bli for all del ikke søvnløs!!

fru vims sa...

det var så fint det, gunda, det var så fint!
i morgen skal jeg ringe mimmin min å fortelle henne hvor glad jeg er i henne! :)

takk for et flott innlegg!!

klem

Kari sa...

Henger meg på de andre som har skrevet... Det var bare en nydelig !!!
Skjønner dere hadde et godt forhold ja :)
Jeg hadde og et herlig forhold til min mormor som døde for 2 år siden, nær 90 år gammel !! Hun var verdens herligste menneske....Og jeg var så utrolig glad i henne. Savner henne så veldig...
Men tilbake til det jeg ville si.. Jeg har og noen ting etter henne som jeg setter så stor pris på.
Ting jeg er glad i og aldri kvitter meg med...

Ha en fin kveld

Anemone sa...

Har du sett den deilige fargen på soverommet til sister bonde??? Hva synes du???

Kerstin sa...

Vakkert skrevet Gunda. Ble rørt her jeg sitter! Så fin måte å eskrive sin bestemor. En bestemor som måtte være et flott menneske på mange måter. Det fineste et barn tar med seg er disse gode minnenen etter sine forfedre:=)

Så utrolig fint å ha fått denne "arven" fra henne. Både de tre flotte tingene , men også gleden av å skape ting. Det er en flott arv å ta med seg videre:=)

Ha en fin kveld=)
Klem O=)

Tante Mimmi sa...

Tårene står i kø i augnakroken! Det var så nyydelegt skreve- du skrive så godt, eg er sikker på at ho surfar i veg og les- og så mimmrar ho også!
Så heldig du har vore!
Og bileta som illustrerar det heile, du kan snart gi ut ei bok! Eg kjøper!!
Tusen takk! mmmm, godt for sjela!

Min verden sa...

Så utrolig koselig :) Fikk helt tårer i øynene jeg nå. Det må være å hedre sin mor, særlig sølja for kua... Så nydelig. Hanne

Nilla sa...

Det er ingen forfallsdato på å komme på besøk på hytta vettu:)
Meeeen; kom mens vi enda kan sitte ute i den nye "stua".

fru Pink sa...

Tusen takk, Gunda!
Ble full av fred jeg.

ArneA sa...

Den over til høyre ble til etter at jeg hadde vært og besøkt en healer som mente jeg hadde så mye energi i meg at jeg burde begynne å male.Eller å slå på trommer...! Meg, trommer av alle ting så jeg prøvde meg på malinga, men det var ingenting for meg utolmodig som jeg er.
Maling er lek med farver.
Skal du kopiere noe , bruk kamera.
gleder meg til ditt neste hinder er passert og maleriet blir postet.
Kanskje er det healing god nok

Kathrine sa...

Nydelig innlegg:-)) Bestemødre er de beste i verden!!! Det er derfor de heter Bestemødre ja:-))

Klem

Runa sa...

Nydelig!!Dette hadde bestemor blitt glad for å lese!
Ha en vakker dag i hagen din!

Dagny sa...

Åååå, det var vakkert! Og så fint at du tek vare på minnene, og deler dei med oss. Tusen takk!

Blomma sa...

For et nydelig innlegg. Tenker bestemor hadde vært stolt av dette om hu n hadde sett det! :) Herlig.

Tulip sa...

Så nydelig hyllest til din bestemor!
Ble helt rørt, her jeg sitter!

Flotte bilder som alltid...

Ida sa...

Rørende og vakkert!
Jeg ringer min 86 år gamle bestemor i morgen den dag. :)

kari - carpe diem sa...

Speachless...Du e bærre grom, altså.

Monica sa...

Sitter her med gåsehud.... Nydelig skrevet. Jeg hadde også et veldig nært forhold til min farmor. Har dessverre ikke så mange ting etter henne, men jeg har mange gode minner:) Tenker ofte på henne... Min kandidat til Frøken Rose er oppkalt etter henne.