Sider

søndag 29. november 2009

Hvordan blogge best ?

For en tid tilbake fikk jeg sletta blogglista mi ;( Savner den enda, der lå over 100 blogger jeg jevnlig var innom og fulgte. Etter den kom bort ble jeg litt rådløs, hvordan finne de igjen..?
Når jeg logger meg på blogger-kontoen kommer det opp en leseliste, er det de samme som er lagt til som følgere??? Eller er det meg som har lagt til de..? Herligheten hvor klønete man er...
Ser det går med endel tid om en skal følge opp alle bloggene der, så i det siste har jeg rett og slett vært innom de som har kommentert inne hos meg. Hvordan gjør dere andre dette?
Takk for tips og ha en toppers søndag! Som dere ser har litt snø lagt seg her ute og himmelen har rosa slør over seg, aldeles nydelig ;D

32 kommentarer:

Ravheksen sa...

Jeg kan ikke hjaelpe dig med din blogliste. Jeg kan ikke selv finde ud af tingene.
Hvor er det fint med din sne.
Kan du ha en god sondag:)

Elisabeth sa...

God morgen:)
Eg er totalt nybegynner og prøvar så godt eg kan å halde hovudet over vatn i denne kjekke bloggverda!:) Kjekt med besøk iallefall:)
No skal vi avstad å finne konglar og lerkegreiner:) Her har også kome litt snø så det kan verte retteleg julekoseleg:) Ha en fantastisk 1. søndag i advent!

Gode hilsener fra Lønnetunet

organic-lizzi sa...

Thi..hi...Ikke lett dette nei..
Følgere er de som følger deg,men blogglisten må legges inn av deg..Litt jobb da vet du...
Jeg personelig skjønner ikke helt det med følgere..Hva er vitsen når en har den på blogglisten...? Fans:-)
Knallfiiin dag & Stooor klem fra Randi

Kate sa...

Jeg gjorde det samme for en stund siden.
Da la jeg bare til de bloggene jeg følger.
De lå der selv om jeg fikk sletta lista, måtte bare klikke på legg til blogger du følger.

Laila -Karin sa...

Hei Gunda .
Jeg tror ikke noen av oss klarer å kommentere til alle vi harsom følgere eller på listen . Det er jo nesten en fulldagsjobb.
Veldig koselig med kommentarwer og
Jeg kommenterer når jeg har ork og til de som er innom meg.
Gjerne til nye bloggere som jeg liker.
Ha en herlig første advent .
Klem

FIOLINESBLOG sa...

hm,det var en litt kinky problemstilling.
nei jeg vet ikke helt hva du kan gjøre,men hva med å opprette ny bloggliste med de som du har kontakt med nå,så kommer det seg og oppdaterer seg etterhvert?
lykke til med vinteren i trøndelag!
i dag skal jeg på keramikkutsalg til bistels brenneri i fredrikstad!
fiolineklem

Anne sa...

Datatips?? ingen aning min venn.
Ganske så grønn på slike ting, men en bloggliste bygger du da vel snart opp igjen.

Her råder frotsatt forkjølelsen, og vi to voksne bjeffer som noen hunder begge to. Som en skikkelig aldersheim hver kveld når en kommer påd et kalde soverommet. Nydleig vær da, men har lovnad om at jeg skal bli kjørt på ei mys slik at jeg får den tørrgadden i hus før jul!!!! og livende redd for den snøen du vet, ja :-))) den som kommer fra oven.

Huff ja, de lyseholderne ja, enkle greier da, og jeg mangler IKKE lyse staker altså, har jo pinadø en hel kasse på oftet med gammelt
rask..., men litt morsomt å skape noe selv også. Men begynn unnafra!! om du forstår.

Ha en strålende dag min venn.

EllenSand sa...

Jeg stikker innom de som stikker innom meg:)
Og når jeg har tid, sjekker jeg andres bloggliste. Noen har ekstremt lange blogglister. 100 blogger om interiør blir litt mye, synes jeg. Særlig når alle interiørbloggene blir like eks. 'alt i huset er hvitt' bloggene:) Jeg er nok typen som sjekker blogger med litt spesielle eller artige navn. Spesielt godt liker jeg bloggere som 'lager' noe. Kunst, klær, vakre bilder/fotografier, tekster... Jeg synes din skiller seg ut og liker å titte innom:)

Tovepia sa...

Kan ikke hjelpe deg med blogglista di;)
Jeg har selv begynt å begrense kommentarer, da det har tatt for mye tid; men synes det er så hyggelig å se hva andre driver med av håndarbeide og andre kreative sysler, så da har det lett for at jeg også kommenterer, for jeg liker ikke å være blant de anonyme leserne. Leser jeg, så kommenterer jeg;)
Ha en god søndag og klem fra meg;)

Monicas Hage sa...

Har ikke noe særlig greie på dette jeg... Du må vel kanskje bare legge dem til på nytt...

Mengden av kommentarer blir veldig variabel hos meg. Tiden strekker ikke til, men jeg prøver i alle fall å kommentere hos de som legger igjen spor etter seg:)

Snøen kom her også i natt, så nå er det julestemning:)

Lenemora sa...

Den listen som ligger på oversikten når du logger deg på, er de bloggene du har ønsket å følge.
Jeg selv gjør litt forskjellig. Jeg er ofte innom de som kommenterer, men har jeg litt bedre tid, stikker jeg en runde via denne listen som ligger i "oversikten" eller den private forsiden på bloggen.
Noen ganger suser jeg av gårde i blogglandia gjennom å trykke på nye bloggesteder fra linker på de sidene jeg kommer innom.

Ha en fin blogge-søndag!

Klem fra Lenemora

ingridmarie sa...

Hei! Eg brukar å besøkje alle som er innom meg og legg att kommentar-synst det er so hyggelig at folk tek seg tid! Ellers so legg eg til etterkvart som nokon har blogginnlegg eg bit meg merkje i, eller som eg kjem over på andre sine lister. Lukke til med å fylle opp lista! Med ynskje om ei fredfull adventstid

Mitt hvite hus sa...

Heisan Gunda...

Kan sikkert ikke være til så stor hjelp..Men er det ikke de du følger selv som kommer opp der tro???


Men er ikke sikkert...

Så heldig dere er som har fått snø...

Ha en toppers dag..*Klem Kerstin

Lemi sa...

hei hei.. d e såå ergelig å miste lista si.. har gjort d sjøl, og d tok tid å finne tibake t alle æ vil ha der, men heldigvis har æ ei liste lengre ned, av den typen som ikke oppdateres, så da kunne æ klippe og lime derfra, men har lagt t flere etter at æ slutta å bruke den lista, så e vel ikke alle som kom på plass igjen, men dem finn man vel etterhvert...

lykke t iallfall ;)

god 1.søndag i advent

The Créme House sa...

Hei! Vet ikke om det finnes noen glupe løsninger dersom du får slettet listen - skulle vært en knapp for "gjenopprett" eller "angre sletting/redigering"... Hvem jeg besøker? Må vel innrømme at det å besøke tar mye tid, og at jeg ikke alltid tar meg den tiden. Skulle ønske jeg fikk vært innom flere. Besøker nok flere enn hva jeg kommenterer. Er flittigst til å besøke de som ligger i min bloggroll... og spesiellt om bildet og overskriften "frister"... Ellers prøver jeg å gå inn på NIB for å finne nye blogger - spennende å finne noen jeg aldri har besøkt - hender seg at disse havner i min bloggroll... Nye følgere/nye kommentatorer blir som regel besøkt, og da pleier jeg å takke for besøk... (Har sikkert glemt noen innimellom - håper jeg blir tilgitt...) Hovedsaken er jo at man blogger fordi det er gøy, og man skal ikke legge mer tid i det enn hva man selv vil. Jeg tror kanskje mange føler seg forpliktet til å besøke/kommentere tilbake til alle som har vært innom seg, men det vil jo ta tid for de som har 20-30-40 kommentarer... Det er jo ikke meningen det skal være heldagsjobb heller, det her... Nå blei visst svaret litt lenger enn hva jeg hadde tenkt - men avslutter med å si at jeg ofte er innom deg - du er på min roll!!! Du er sååå kreativ, og jeg elsker dine vakre håndlagede ting... klem fra Gro!

Violetta sa...

Huff ja...er ikke spesielt interessert i sånne ting, så det blir lite hjelp. Trodde den "leselista" man får opp er blogger man selv følger, but who knows!? Du har jo muligheten nå å starte med blanke ark igjen...ikke så dumt det heller, hehe

Ivar Ivrig sa...

Hei Gunda. Jeg bruker Google Reader(reader.google.com). Der kan du legge inn de nettsidene du vil følge. Alt fra VG o.l. til alle de bloggene du vil følge med på. Denne listen er det bare du som ser og når det legges ut ny innlegg så ser du de der. Der kan du lese hele innlegget uten å måtte gå inn på bloggen.
Ganske så smart synes hvertfall jeg.

Advents-hilsen til deg og Mr. E
:-)

Jannicke sa...

Kjedelig med slike "bloggeproblemer" :o)

Håper det ordner seg
(gjør jo alltid det for greie jenter).
Klem J.

MajorogMeg sa...

Du må nok lage lista på nytt igjen....tror jeg.. Jeg får noya når slikt skjer...derfor tør jeg ikke røre noe innstillinger eller noe annet.

Morsomt bilde av nissen i snøen. HAr fått snø vi også. Stilig:)
Ha en flott adventskveld og klem fra meg:)

Solveig sa...

Jeg fikk også sleta bloggelista mi for en tid tilbake. Skikkelig kjedelig. Jeg måtte bare sette sammen en ny og håpe på at jeg fikk med de fleste. Svarte de som var innom meg og såg navn i andres bloggelister som jeg kjente igjen og visste jeg hadde hatt før.
Det er så mange koselige mennesker her i bloggeland....du finner nok mange til din bloggliste:o))))
Ha en flott uke,Gunda!
Klem fra Solveig

Evami sa...

De har dte flott på tur dvergene:) Hei hå..
De du følger er de som kommer opp når du logger deg på. Så noen av de du har mista finner du nok der,men de som ikke ligger der er det nok værre med.
Det er så herlig nå når advents tiden er kommet,for det blir så mye lysere av alle lys i vinduer og trær:) Koser oss og gleder oss:) Ha en fortsatt flott kveld:) Klem Eva

Det lille røde huset sa...

Kan nok ikke hjelpe deg. Har prestert å legge meg selv inn som følger av min egen blogg inne hos meg :)
Disse dvergene dine er så herlige, og jeg blir i like godt humør hver gang de dukker opp! :))
Ha en fin kveld!

Ellemeller sa...

Eg er skikkeleg sær på det med følger kontra bloggliste. Eg vel å berre bruke blogglista, men synes det er frykteleg koseleg at andre vil følge meg.. also so er eg inkonsekvent;)
Håper du finn utav det!!

Anita

Anka sa...

Det blir til at man har sine faste blogger man besøker og legger igjen hilsner. En gang i blandt kan jeg frotse i ukjennte blogger på NIB og kommentere. Eller så blir det for mye og oppsøke nye hele tiden. Kan ikke gi deg noen gode svar på følgere og bloggliste... Ha en flott 1 advent:)

Beate sa...

De bloggene du følger kan du lese gjennom google reader, da får du er oversikt over alle de som har oppdatert siden sist. Jeg syns det er veldig kjekt! Du går inn på bloggen din, øverst oppe til høyre står det overikt, du trykker på den, da kommer alle bloggene du følger opp, under din/dine blogger. Nesten nederst på siden står det vis i google leser. hvis du trykker der får du en overikt og kan bla deg nedover.

Lineca sa...

leselista er samme som bloggrollen din ja. Selv om rollen din er borte så får du fiksa det der sjø.
Lag en ny roll, så legger du til de som dukker opp på lista. for følgina di er ikke borte selv om rollen er det nemlig.
Vi var på oppdal i helga. Det var det vintervakkert nå ja. Selv jeg synes det hadde vært griet med noen filler i lufta nå.Så det blir litt lysere og renere- Men vi kom hjem til barfrost og nitrist som vanlig, ikke ei fille i sikte gitt.

A-mora sa...

Jeg er innom de som er innom og legger igjen kommentarer.
Og jeg prøver og komme meg igjenom blogglista mi en gang i uka.
Jeg er nesten aldri på nib lenger. Så langt kommer jeg ikke. har da andre ting og gjøre en og blogge også.

Ha en fin mandag

MITT FARGERIKE sa...

Hei, eg har ordna meg "google-leser" funksjon, der kan eg følge alle dei bloggene som eg vil. Enkelt å lage seg ein slik konto er det og.
Der har eg pr. i dag 700 blogger og nettstader som eg får automatiske oppdateringar på når dei har eit nytt innlegg. Har ulike interesser så eg har laga meg ulike grupper, kan merke interessante innlegg, følge med nyheiter osv. Føler eg får med meg interessante blogger uten å bruke tid på å huske adressa deira. Hadde ikkje klart meg uten, kjekt når du hopper frå ulike blogger og er innom ulike blogglister og såg ein du likte godt, som du da kan abonnere på med ein gong.
Ha ei fin veke!

Berit T sa...

Uff så kjedelig når ting går dukken. Håper du finner ut av detetter hvert og får laget deg en ny bloggroll.
Så snøen er kommet hos deg, virkelig stemning der.

Jeg har ikke vært så ofte på bloggen de siste tidene, det har vært så travelt å få ferdig julemessen vår på saniteten. Prøver å få besøkt de som kommenterer hos meg, men ikke alltid jeg får gått gjennom hele listen.

Ha en fin uke videre.
Klem.

Mine Blomster sa...

Nå har du fått mange gode råd !!!
Jeg sier bare :- Ikke glem MEG!! :O))))
Så putt meg inn igjen om du kan ...HA HA!!
Ha en fin dag!
BIrgitte

Tulip sa...

Jeg kommentarer litt her og der....Alt etter tid og overskudd.
Noen ganger hos de som legger igjen hilsen hos meg, andre ganger de jeg har lagt inn på min bloggliste, altså de jeg følger selv.

Lykke til!

Alt godt sa...

Hei og hopp! Legg til meg, og kom innom, du vant i parfymekonkurransen!