Sider

mandag 17. august 2015

Geitrams saft - oppskrift

 Da har jeg vært nede i det store kjøleskapet og hentet opp geitramsene som har ligget i i sukkervann og sitronsyre fire fem dager.

Nå er den sila ut i et klede og slått på flasker.
Saften holder seg ca en uke i kjøleskap derfor ble resten satt i fryseren.
Her kommer fullstendig oppskrift på den nydelige geitramssafta:
 Geitrams saft
15o gram friske blomster, 7 dl sukker, en pose sitronsyre og 1 liter vann.
Kok opp vannet og tilsett sukkeret og sitronsyra til det løser seg opp.
Hell så dette over geitramsblomstene i en bolle. Avkjøl på benken før du så setter blandinga fire fem dager i et kaldt kjøleskap.
Ta så opp blandinga og sil av i et klede, da har du konsentratet som på bildet over ;)
Den er nydelig utblandet i farris (sodastream) eller bare medvann og knuste isbiter til!

Du kan og sikkert mikse deg en drink av blandingen og, det blir en nydelig farge og kanskje med en enkel geitramsblomst eller tre blir dette en skikklig jentedrink ;)
Verd å prøve!