Sider

søndag 6. september 2015

Blåbærpai - Ingrids Blues Pai

Her kommer oppskriften på Ingrids Blues Pai, bildet over illustrerer hvor god den er.....
Tallerkenen ble veldig fort tom ;)
Starter med en klassisk paideig.
150 g smør , 3,5 dl hvetemel, 1 stk eggeplomme og 50 g malte mandler.
Smuldre smør og mel, tilsett eggeplomme og malte mandler (jeg fant ikke mandelkverna mi så det ble grovhakkede mandler, heller ikke dumt) Fordel deigen i en paiform. 
Ta 200 g blåbær og en boks hermetiske ferskener (ferskener hadde ikke jeg så det ble 400 g blåbær...)
Bland i 2 ss potetmel og litt sukker i bæra og hell over i paiforma. 
Lag så smuldrepai av 3 ss smør, 6 ss sukker, 6 ss hvetemel, litt kanel og melis. Smuldre sammen og strø utover bærene i paiforma.
Settes i forvarmet ovn på 225 grader i ca 25 min, og vips du har en rykende fersk blåbærpai å servere!  Med is, vaniliesaus eller hva du nå måtte foretrekke er dette en nydelig pai å servere etter en blåbærtur ;)
Dette var altså Ingrids Blues Pai, har du kanskje en blåbærpai oppskrift du vil dele send meg gjerne en mail da vel ! Flere oppskrifter ligger på vent og gleder seg til å bli prøvd ut i mitt kjøkken ;) Enjoy!